Offerte aanvragenofferte

Drukken

Proefschrift drukken

Voor indrukwekkend drukwerk

Traditioneel drukwerk en digitaal printen vormen nog steeds de basis van het drukwerk van Optima. Optima levert een grote diversiteit aan diensten. Zo helpen wij u graag op weg met de beste keuze wat betreft papier, laminaat, kleur en drukwijze. Daarnaast bieden wij vele andere drukwerkopties, zoals preeg, verdikte vernislagen, spot-UV-lak, hardbound-edities, stans, kleur, schutbladen, glanslaminaat en mat laminaat. Wij halen het maximale eruit en doen dat voor de laagste prijs. We kunnen u van a tot z ontzorgen!


Proefschrift drukken

Optima biedt de meeste drukmogelijkheden aan op de proefschriften markt. Elke productiemethode heeft sterke en zwakke punten. We zullen u adviseren welke methode het beste is voor uw boeken. Het hangt af van hoeveel boeken u nodig heeft, hoeveel kleurenpagina's erin zitten, de positie van de kleurenpagina's, de helderheid van de kleuren, het gebruik van grijze tekst of grijze delen. Als we de exacte specificaties kennen, zullen we u adviseren.

 • Nexpress
  Ook bieden wij de optie voor Kodak NexPress. De Nexpress is digitaal drukken op het hoogste niveau. Het is de Rolls Royce onder de digitale printers. Door de hoge drukkwaliteit is het digitale drukwerk dat de Nexpress produceert bijna niet meer te onderscheiden van offset drukwerk. Deze digitale drukpersen sluiten naadloos aan op kwaliteitsdrukwerk geproduceerd op conventionele drukpersen. Kodak NexPress SX Digital Production Color Platform staat garant voor een afdrukkwaliteit die niet onder doet voor offsetdrukwerk. De prijs is echter wel gemiddeld hoger dan inkjet en toner, maar qua kwaliteit als je ze naast elkaar legt is het ook te zien. Bovendien biedt Nexpress ook de PUR binding optie aan.
 • Toner
  Heeft u liever een glanzend type papier met een nog betere kwaliteit? Geen probleem, wij bieden deze optie ook aan. Een van de afdrukmethode die wij aanbieden voor digitale productie is droog-tonerdrukken. Deze afdrukmethode duurt iets langer om dan een inkjetproductie, maar met droog-tonerdrukken is het met name de kleurhelderheid die opvalt. Iets duurder dan een inkjetproductie, maar prachtige heldere kleuren. Als u bijvoorbeeld beeldmateriaal heeft met specifieke RGB kleuren, raden wij u aan om deze methode van afdrukken te kiezen. De kwaliteit van het droge toner printen kan worden vergeleken met fotoboek kwaliteit.
 • Inkjet
  Deze nieuwe afdrukmethode wordt elke dag verbeterd en is snel, efficiënt en milieuvriendelijk. De kwaliteit kan worden vergeleken met offsetdruk en biedt een verscheidenheid aan soorten papier om af te drukken. Met deze methode kunnen we sneller produceren dan ooit. 85% van onze proefschriften worden tegenwoordig met deze kwaliteit gedrukt. Ook uitgevers maken veelvuldig gebruik van inkjet. Optima heeft deze afdrukmethode gekozen voor de hoge kwaliteit van de rasters en de korte doorlooptijd . De soorten papier die wij standaard aanbieden voor deze afdrukmethode zijn HVO, Biotop en G-print. Maar in bijzondere gevallen gebruiken we een silk. Silk geeft meer helderheid aan de kleuren.
 • Offset
  Voor de traditonele drukwijze kies je offset. Het verschil in kwaliteit tussen offset- en digitaal wordt wel steeds kleiner. Voorheen was het verschil duidelijk zichtbaar en stond offsetdrukwerk een stuk hoger aangeschreven dan digitaal drukwerk. Tegenwoordig is het verschil in kwaliteit tussen beide drukvormen aanzienlijk verminderd. Offsetdruk wordt nu met name toegepast voor hogere oplages. De prijs van offsetdruk is bij ongeveer 350 exemplaren gelijk aan de prijs van inkjet. Offset heeft hoge vaste kosten en een geringe variabele. Maar zodra er kleur in het binnenwerk zit zal digitaal drukken het bijna altijd winnen. Kleurenpagina's op inslag is bij printen heel eenvoudig. Bij offset is kleur uitsluitend in secties te verwerken en dat maakt het duur.


Veredeling van drukwerk

Preeg, folie, UV-lak, bindwijzen, laminaat, rillen en PUR

Uw proefschrift moet indruk maken en wij ondersteunen u daar graag in. Grafisch werk met net dat beetje extra. Dat is wat u zoekt en wat wij u kunnen bieden. Bent u nieuwsgierig naar ons werk? Kom dan gerust eens langs, zodat wij u voorbeelden kunnen tonen van recente werken. Doe inspiratie bij ons op voor uw eigen werk en laat ons u begeleiden in het traject van opmaak tot druk. Het gaat uiteindelijk natuurlijk om de inhoud van uw proefschrift, maar een goede eerste indruk is ook zeer zeker van belang. Wij verzorgen deze goede eerste indruk graag voor u!

 • Spot-UV
  Een speciale lak ter veredeling van drukwerk. Deze lak wordt op drukwerk aangebracht om een hoogglanzend effect te bereiken. De lak kan worden “gespot”, dat wil zeggen plaatselijk worden aangebracht. Hierdoor kan een bepaald deel van het drukwerk extra opvallend worden gemaakt. UV-lak wordt traditioneel aangebracht met zeefdrukkers. De drukvellen worden daarbij naar de zeefdrukker getransporteerd, die de drukvellen voorziet van de lak.
 • Preeg
  Pregen zorgt voor net dat beetje extra aan uw communicatiemiddel. Meer exclusiviteit, waardoor u opvalt tussen het grote aanbod. Uw tekst, beeld of logo wordt als reliëf aangebracht. Dit betekent dat uw tekst, beeld of logo iets verhoogt of verlaagd wordt. Dit komt er erg fraai uit te zien.
 • Folie
  Exclusieve proefschriften drukken? Met onze folie druktechniek maak je proefschrift echt speciaal! Foliedruk wordt vaak toegepast op certificaten, oorkondes, uitnodigingen en visitekaartjes. Foliedruk is een veredelingstechniek waarbij een dunne kleur- of metaalfolie op het drukwerk wordt aangebracht. Foliedruk is een drukprocedé waarbij een dunne folie met behulp van een magnesium cliché of een messing stempel bij een temperatuur van zo'n 130 graden met hoge druk op papier wordt aangebracht.
 • Stans
  Het uitsnijden van drukwerk wordt stansen genoemd. Dit wordt gedaan met behulp van een stansvorm. Deze techniek zorgt ervoor dat uw drukwerk in elke unieke vorm uit te snijden is. Dit levert meer kwaliteit en onderscheidend vermogen. Op maat gemaakte stansmessen van staal zorgen ervoor dat iedere unieke vorm te snijden is. Bij Optima kunnen wij keer op keer de kwaliteit van het stansen waarborgen. Het stansen kan toegepast worden voor verschillende communicatievormen als boeken, kaarten, verpakkingen, offertemappen, toegangskaarten en meer.
 • Rillen
  Rillen is eigenlijk het aanbrengen of persen van een vouwlijn. Deze techniek kan toegepast worden op bijvoorbeeld karton of papier. Zonder rillijn zijn deze materialen lastig in een rechte lijn te vouwen is. De groef wordt door een lijn of stomp wieltje in het papier gedrukt. Hierdoor wordt de lijn in het papier of karton zwakker, waardoor je het papier of karton mooier en makkelijker kunt vouwen. De ril zit uiteindelijk aan de binnenkant van de vouw.
 • Lamineren
  Uw drukwerk lamineren? Het voorzien van een mat of glanzende laag zorgt naast een professionele uitstraling ook voor bescherming tegen vuil en water. Lamineren wordt vaak bij boekomslagen gebruikt. Laminaat is goed te combineren met foliedruk. Bij Optima hebben wij verschillende laminaten, mat, glans of met structuur. Het laminaat zorgt voor een langere levensduur en extra uitstraling.

Image

Papiersoort

De papierkeuze hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Er zijn vele soorten papiersoorten, denk aan wit, geel, gebroken wit, dik, dun, ruw, glad, coated en uncoated. Hieronder hebben we een selectie gemaakt, met de meest bekende en gekozen papiersoorten passend voor elk type proefschrift. Als u advies nodig heeft over onze verschillende papiersoorten of iets specifieks in gedachte heeft, neem dan contact met ons op zodat we u kunnen helpen met uw keuze.

 • G-Print
  G-print is een zeer populair type papier en meestal gebruikt voor het afdrukken van proefschriften. G-print is een machine gecoat en lichtgrijs getint papier. Wij raden dit papier aan voor afschriften met afbeeldingen, figuren en tabellen. G-print is verkrijgbaar in 100 gram.
 • HVO
  HVO-papier (houtvrij offsetpapier) is ongestreken papier. Dat wil zeggen dat het mat is en een ruwe structuur heeft. De kleur is standaard wit ook zijn er andere tinten. Deze papiersoort is aanbevolen voor non-fictieboeken, mits deze weinig tot geen foto’s bevatten. Doordat het papier door middel van nabehandeling houtvrij wordt gemaakt, vergeelt het bij veroudering niet.
 • Biotop
  Biotop papier is een crème kleur papier dat een beetje korrelig en ruw voelt. Dit papier wordt vaak gebruikt voor proefschriften die alleen in zwart-wit worden gedrukt. Of proefschriften met beperkte kleurgebruik. Biotop is verkrijgbaar in 90 gram.

Proefschrift laten drukken?

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen